Halloumi stroganoff (LCHF)

En av senaste veckans alla goda rätter var halloumi stroganoff, alltså en vegetarisk variant av en riktig klassiker. Ursprungseceptet kommer från Tjockkocken.

Till ca 4 portioner
400 g halloumi
1 gul lök
Ca 3 dl grädde
Ca 2 msk tomatpuré
Smör till stekning
Salt, peppar

Smaksättning:
10 soltorkade tomater
Ett par vitlöksklyftor

Gör såhär:
1. Skär halloumin i stavar, badda gärna av halloumin med lite hushållspapper för att få bättre stekyta om den är väldigt blöt (varierar mellan olika märken).
2. Stek halloumin ett par minuter på varje sida i en torr stekpanna, ha inte för hög värme. Halloumin ska få stekyta, lägg den sedan åt sidan. Tips är att steka lite halloumi i taget så att det inte blir för mycket vätska i stekpannan.
3. Hacka lök och fräs på i smör i en stekpanna tills löken blivit mjuk. Tillsätt soltorkade tomater och vitlök samt tomatpuré. Blanda runt ordentligt och slå på grädden. Låt puttra ca 10 min.
4. Smaka av såsen med peppar och lite salt (tänk på att halloumin är salt så ta inte så mycket). Vänd försiktigt ner den stekta halloumin i såsen och servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s