Ostpizza (LCHF)

Det här är definitivt en favorit här hemma. Dels för att det går så otroligt snabbt, dels för att det är gott men också för att det går att variera så mycket beroende på vad man väljer att ha som fyllning. Kanon ju! Receptet kommer från Tjockkocken och givetvis kan man välja att göra pizzan på ett bakplåtspapper på en plåt också.

Botten till 1 pizza:
50-70 g riven ost
2 msk tomatpuré
0,5-1 msk olivolja
Salt, peppar, oregano samt ev lite vitlökspulver

Gör såhär:
Lägg den rivna osten i botten av formen. Blanda tomatpuré, olivolja och kryddor till en ”tomatsås”. Klicka ut tomatsåsen över den rivna osten i formen och ställ in i ugnen på 200 g ca 5 min så osten smälter.

Fyllning:
Vad man önskar. Jag har exempelvis skinka, salami, rödlök, tomat och ruccola på min ovan.

Ta ut formen ur ugnen och lägg på fyllningen. Toppa med lite svartpeppar och oregano. Toppa allt med ytterligare 50-100 g riven ost och in i ugnen igen 10-12 min så allt smälter och får yta. Toppa med lite ruccola vid servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s